utorok 10. marca 2020

Ako si to zaručene užiť, keď ste single (2018)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Dvaja sú vždy viac, ako jeden. Ale, čo ak to nemusí byť vždy pravda? Vy, čo ste už dlho bez partnera a máte pocit, že váš živočíšny druh už dávno vyhynul, tak si z očí zložte dúhové okuliare. Práve oni spôsobujú, že si nedokážete užívať tú neuveriteľnú slobodu, akej sa vám dostáva. Potajme sledujete pomaly každý pár, ktorý sa mihne pred vami a máte pocit neuveriteľnej krivdy. Cítite sa tak mizerne, až vás nedokáže utešiť ani lahodná bomboniéra a najradšej by ste zabudli na dôvod, prečo ste sa niekedy cítili šťastne.

Každý má v živote obdobie, kedy si príde opustený ako prehliadaný krík, no to ešte neznamená, že sa to nedá zmeniť. A hoci sa váš stav nezmení, tak sa tešte z toho, že ste jedinými pánmi svojho života. Ako náhle sa stanete súčasťou života toho druhého, akákoľvek zmena vo vašom živote sa bude dotýkať aj jeho a vy tým prídete o schopnosť byť úplne sami sebou.


Nižšie je uvedených pár príkladov, ktoré vám vyčarujú úsmev na perách a už sa na zamilované dvojice budete pozerať inými očami.

Môžete sa vydať aj na kraj sveta bez lístku na stole
Nemáte žiadne záväzky voči svojej polovičke a tak je len na vás či sa rozhodnete preskúmať Karibik, keď na neho dostanete chuť. Môžete byť na dovolenke ako dlho chcete a dokedy sa vám zachce. Nikto vás nespovedá z toho, prečo ste boli tak dlho preč a ako zanedbávate svoju lásku. Ste sami sebe pánmi a je len na vás ako využijete svoj čas.

Koketovanie - váš čaj každodenný
Na obzore sa nachádza neuveriteľne zvodný objekt a vy mu zatúžite venovať zopár zmyselných úsmevov? Môžete ho dosýta vyzliekať očami priamo na mieste, pretože vás partner nebude zasypávať žiarlivými scénami ako dotieravý hmyz, ako ste sa odvážili venovať roztúžený pohľad niekomu inému. Nikomu to nebude prekážať, nikto to nebude riešiť a vy sa naplno môžete venovať šarmantnému cudzincovi, prípadne cudzinke. Lekcie o zvádzaní môžete dopriať komu len chcete a nemusíte sa pritom cítiť ako nemravník.

Program je len na vás a na nikom inom
Máte deň, kedy sa vám nič nechce a najradšej by ste ho celý prespali. Netúžite ísť na žiadnu návštevu a necítite sa práve najlepšie, no nemáte energiu to svojej polovičke vysvetľovať. Môžete nakúpiť aj nad sto euro a nikto vám nebude dávať náučné prednášky o tom, ako míňate a niečo také sa nedá donekonečna tolerovať. Je to váš čas, vaše peniaze a vaše rozhodnutie a nikto sa vám do toho ani nebude starať.

Priatelia, milenci, pokojne si ich môžete dopriať bez obmedzeného počtu
Nemusíte byť s jedinou osobou, máte možnosť si dopriať rozmanitú spoločnosť a byť s ňou kdekoľvek a kedykoľvek. Je úplne nepodstatné, či s ňou udržujete čisto kamarátsky vzťah alebo občas jej dovolíte, aby jej jazyk preskúmaval neobjavené zóny. Už sa nemusíte dívať na tečúcu zmrzlinu len cez kľúčovú dierku a pokojne si jej sladkosť môžete vychutnať plnými dúškami. Nič vás neobmedzuje.

Žiadne špinavé prádlo a neporiadok ako po druhej svetovej
Keď sa vrátite domov, nemusíte sa obávať, že sa ocitnete v byte, po ktorom sa nedá prechádzať. Žiadne špinavé ponožky a nohavičky rozhádzané po zemi, žiadne zaschnuté riady od špiny v umývadle a nijaká vyjedená chladnička. Ako byt po sebe zanecháte, taký aj zostane do vašej prítomnosti. Môžete si bez obmedzovania v ňom robiť čo len chcete a plne si to užívať. Nemusíte sa nikomu podriaďovať a robiť kompromisy, aby ste predišli zbytočnej hádke.

Máte úplnú slobodu vo výbere čohokoľvek !
Nech už vás prepadne chuť na akúkoľvek činnosť, tak sa do nej môžete pustiť bez vysvetľovania. Môžete si dopriať sladkého, koľko len chcete a nemusíte sa za to cítiť vinní. Nie je potrebné sa s nikým deliť a nikto vás nebude obviňovať za to, že myslíte hlavne na seba. Je len na vás čo urobíte, kedy to spravíte a ako sa k tomu postavíte. Vy ste tí, ktorí o všetkom rozhodujú.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára