utorok 10. marca 2020

Hranica medzi totálnym gýčom a snahou získať pozornosť (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
My ženy sa niekedy snažíme zabudnúť na to, že nimi sme a to sa odráža na reakciách opačného pohlavia. Vieme byť ostré ako britvy, nepríjemné ako strmý svah a nechutné ako pokazená káva! Neraz sa tak správame preto, aby sme na seba upozornili, nepôsobili na okolie nudne, obyčajne alebo fádne. Málokedy si však uvedomujeme, že toto správanie je vrcholne neatraktívne pre mužov a priťahuje ich asi tak, ako prekorenená polievka v reštaurácií.

Viaceré z nás túžia vyzerať dobre, pôsobiť šarmantne a popritom nevyzerať frivolne, obmedzene alebo pod úroveň. Avšak často prejavujú také známky správania, ktoré sú vyslovene proti srsti akémukoľvek mužovi, ktorý má rozum a uznáva správne hodnoty. Áno, možno isté výstredné až vulgárne prejavy vedia chlapa nabudiť, ale vo väčšine prípadoch to končí jednorazovou známosťou, flirtom alebo príležitostným stretnutím.

Ženy v dnešnej dobe robia často všetko preto, aby zaujali mužovu pozornosť a vôbec si nepremyslia finty, ktorými sa ho snažia očariť, zviesť a nakoniec získať. Žiadna žena nemôže čakať, že si k sebe pripúta muža, pokiaľ bude na verejnosti vystupovať ako rozmaznaná školáčka alebo ako prvotriedna kurtizána. Prirodzene, že by nemala žene chýbať hravosť, zvedavosť, roztomilosť, nevinnosť a zmyselnosť zároveň, no všetko má svoje hranice. Niekedy stačí málo k tomu, aby sa žena znemožnila a dosiahla, že sa stane vďačnou témou všetkých neprajných jazykov.


Práve preto by sme mali zvážiť či nerobíme niečo podobné, ako vidíme vo filmoch určených pre tínedžerov. Veď sme to práve my, ktoré si nechcú priznať svoj vek a často túžia zostať malými dievčatkami, ktoré ochraňuje starostlivý otecko a neskôr urastený muž.

Toto sú najčastejšie reakcie, pri ktorých sa nejeden muž chytí za hlavu a snaží sa zistiť, ktorým spojom sa dostane na Aljašku.

Mať nedostatky a hovoriť od veci

Nie nadarmo sa hovorí, že nikto z vesmíru múdry nespadol, pretože to isté platí aj v skutočnom živote. Máloktorý človek vie úplne všetko, pretože vždy sa nájdu oblasti, ktoré pre neho nebudú tak silne dominujúce v porovnaní s tými, v ktorých vyniká. Je to však úplne v poriadku, pretože naozaj nikto nevie a neovláda úplne všetko. Ak nám naše nedostatky spôsobujú červeň na tvári alebo sa pri nich cítime trápne, tak stačí, keď si danú tému vyhľadáme a budeme sa v nej samovzdelávať. Prípadne požiadame niekoho, kto sa v nej vyzná, aby nás do tej tematiky zasvätil. Ale dámy, skutočne nie je nutné, aby ste zo seba robili sliepky v kuríne, ktoré o ničom inom nevedia rozprávať len o tom, koľko im trvalo sa nalíčiť, ako dlho si vyberali topánky v nákupnom centre a koľko hodín prevolali so svojou najlepšou kamarátku z Ruska. Ak aj niečo neviete, tak sa pokojne opýtajte a vyzvite dotyčného, nech vám o tom porozpráva viac, pretože ste sa s tým ešte nestretli.

Smiať sa cez slzy, keď to vôbec nie je smiešne

V snahe zaujať, niekoho osloviť, dokáže žena spraviť fatálne chyby, ktoré neskôr môže s najväčšou pravdepodobnosťou oľutovať. Hoci je pravdou, že smiech lieči a človek by sa mal často a hlasno smiať, tak aj pri ňom sú určité limity, kedy by sa mal človek zdržať smiechu na verejnosti a prejaviť empatiu. Občas sa stane, že sa žena nachádza v komornej miestnosti a keďže jej tam padol do oka nejaký muž, tak sa silou mocou pokúša získať jeho pozornosť. Dokáže sa úplne znemožniť, spraviť pred ním nenapraviteľnú hlupaňu len, aby ju vzal na vedomie. Nie, nech sú už naše úmysly akékoľvek, odpusťme si potrebu sa smiať na niečom, čo nikomu smiešne nepríde a čo v sebe zahŕňa ešte aj tragický príbeh. A taktiež nikoho nezaujíma, aké historky sme prežili a kde všade sme sa strápnili. Pokiaľ nás k tomu nikto nevyzve, tak by sme s tým nemali vôbec začínať.

Hlasné telefonovanie v dopravných prostriedkoch

Úporná snaha zaujať všetkých naokolo a možno aj nášho vysnívaného muža je tak obrovská, až sme schopné zájsť do úplných krajností. Sme presvedčené o tom, že čím budeme hlučnejšie, tak tým skôr si nás muži všimnú. No, ak si myslíme, že zaujmeme nejakého muža tým, že nás bude počuť rozprávať o tom, ako vyzerá naša domácnosť, ako sme nestihli nakúpiť v potravinách suroviny a ako sme sa nemožne správali na pohovore, tak sme na veľkom omyle. Ak muž chce, môže sa najesť aj v podniku, na to skutočne nepotrebuje počuť a s ním aj celá električenka, že vám chýbajú vajíčka, aby ste urobili roládu pre vašu milovanú babičku, ktorá vás poctí návštevou.

Slovník štamgastov v krčme je slabší než váš

Niektoré ženy majú v sebe potrebu rovnať sa mužom - vypiť toľko čo oni, hýriť tak ako oni, byť tak znalí v určitých veciach ako sú oni. Lenže, pokiaľ sa nejedná o muža, ktorý je rovnako orientovaný, tak je úplne zbytočné ho ohurovať týmto spôsobom, pretože mu také správanie príde neohrabané, nevhodné a hrubé. Žena, ktorá ho tromfne v pití mu nápadne bude pripomínať neho samého a ťažko ju dokáže vnímať ako ženu. Môže sa od neho dočkať akurát toho, že ju pozve najbližšie večer do podniku ako dobrého spoločníka, ale nebude v nej vidieť príťažlivú ženu a za dámu ju už tobôž nebude považovať. Takže by sme si mali predtým, ako sa takto začneme správať premyslieť, ako vlastne chceme, aby nás muži vnímali.

Počet milencov, ktorý pripomína hru monopoly

Ruku na srdce, ktorá žena je svätá, nezhrešila, nedopustila sa nevery, niekoho neoklamala, nepodrazila, nezradila, niekomu neublížila alebo nebola vypočítavá? No, asi žiadna, ale chváliť sa úlovkami v našej posteli skutočne nie je to správne riešenie, aby sme si do života pritiahli toho správneho partnera alebo získali muža, ktorý nás očaril. Teda, pokiaľ samozrejme ten muž nie je rovnaký a nechváli sa počtom mileniek, ako keby vyhral Nobelovu cenu za mier. No takého muža by do vzťahu žiadna normálna žena nechcela. A podobne je to tak aj s mužmi. Ak o tom muž nehovorí, tak ani on netúži počuť, že je v poradí dvadsiaty siedmy a pred ním bolo už toľko žrebcov ako koní na dostihovej dráhe!

Chodiaca encyklopédia, ktorá všetko vie a všade bola je mimo kurz

Muži majú radi hlavne také ženy, ktoré sú dobre naladené, usmievavé, stále veselé, bezprostredné, neriešia ťažké témy a snažia sa byť prirodzené a milé. Samozrejme, že je to veľkou výhodou pre ženu, ak má všeobecný prehľad a na otázku, aké je hlavné mesto Číny pozná odpoveď, ale skutočne ich ani v najmenšom nepriťahuje putovná knižnica. Muž sa pri takej žene nevie dokonale uvoľniť, neraz dlho mlčí a cíti sa nepríjemne pri predstave, že si bude musieť zadovážiť slovník, aby dokázal vôbec normálne a plnohodnotne so ženou komunikovať. Inteligentné ženy pôsobia neodolateľne, pokiaľ to samozrejme nepreháňajú a nepoužívajú v každej vete aspoň päť cudzích slov.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára