streda 11. marca 2020

Zuby múdrosti - dar či príťaž? (2015)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Zuby múdrosti si každý spája s ukrutnými bolesťami, s opuchmi ďasien, s nepríjemným prežúvaním jedla. Málokto v nich vidí hlbší zmysel alebo opodstatnený nárast. Každý sa ich čím najskôr chce zbaviť, pretože je presvedčený, že tieto zuby mu spôsobujú iba samé utrpenie a komplikácie. Avšak pravda o zuboch múdrosti je v skutočnosti celkom iná.

Spravidla sa prvé zuby múdrosti zvyknú objavovať vo veku 21 rokov, teda v tom čase, keď končí tretí sedemročný cyklus, v priebehu ktorého sa rozvíja spirituálna rovina. Individuálna energia, ktorá sa nachádza v týchto zuboch, sa súčasne spája s kolektívnym a univerzálnym vedomím. Tieto zuby symbolizujú našu schopnosť splynúť v dokonalej harmónií s naším vyšším mystickým JA.

Pokiaľ tieto zuby chýbajú, tak sa dá ľahko posúdiť, že konkrétny človek sa zameriava skôr na racionálne a analytické myslenie, než na spirituálne. Zvykne nastať taká situácia, kedy zub múdrosti vyrastie len v jednom ďasne. V prípade, ak narastie iba v hornej čeľusti, tak sa môžeme domnievať, že daný človek síce uznáva existenciu astrálnej roviny, avšak bojí sa ju uplatniť v praxi. Ak narastie zub múdrosti len v dolnej čeľusti, môže to znamenať, že človek vedome pracuje na tom, aby do tohto sveta nakoniec naplno prenikol.


Zuby múdrosti rastú na konci čeľustnej kosti v mieste, kde vodorovná os prechádza v zvislú. V tomto bode sa kríži energia duchovnej a pozemskej roviny. Keď človek začne pracovať na duchovnej alebo materiálnej dimenzii, okamžite sa to dotkne zubu múdrosti. V prípade, ak má problémy sa v tomto svete zaradiť, tak vznikajú poruchy v oblasti týchto zubov - zápal, opuch, nerovnomerný rast.

Zuby múdrosti sú spojené s číslom 8. Človek uskutočnil princíp života v duálnej osmičke, ktorá zodpovedá pozemskému svetu. Vo svojej existencii poznal princíp večnosti - nekonečna a vlastnej nesmrteľnosti. Ležiaca osmička predstavuje znak nekonečna v čase i v priestore. Zuby múdrosti sa najviac približujú planéte Saturn, pričom jej prepožičiavajú kozmickej energii formu. Práve preto je možné konštatovať, že tieto zuby súvisia s mýtom o Gaie. V Gréckej mytológii je Gaia matkou všehomieru a plodnou ženou, ktorá povila všetky hviezdy aj s vesmírom.

V dnešnej dobe sú tieto nepohodlné zuby vo veľkom extrahované. Človeku však tieto chirurgické zásahy bránia v tom, aby sa dostal ku silám všehomieru. V tomto prípade sa ničí polarita, ktorá človeku umožňuje dosiahnuť spojenie s univerzálnym vedením.

Charakteristika zubov múdrosti

Zub múdrosti vpravo hore (č. 18) odpovedá sile, ktorú vyvíjame pri snahe preniknúť do materiálnej a duchovnej úrovne.
Zub múdrosti vľavo hore (č. 28) súvisí s odmietaním materiálneho a duchovného sveta a zo zakorenených obáv.
Zub múdrosti vpravo dole (č. 38) znamená schopnosť ukazovať okoliu vlastné pocity.

Zub múdrosti vľavo dole (č. 48) predstavuje fyzickú energiu, ktorá sa uvoľní v tom momente, kedy nájdeme svoje miesto na tomto svete.

Zdroj: Článok bol spracovaný podľa knihy: Co o nás prozrazují zuby - Michele Caffin.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára