piatok 6. marca 2020

V neviniatku sa neraz skrýva mrcha (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Žena považovaná za nositeľku plodnosti, zmyselnú nymfu a stratené dievčatko zároveň sa vie neustále transformovať. Vo svojej skrini ma niekoľko kostýmov, ktoré neváha využiť pri akejkoľvek príležitosti. V tomto prestrojovaní je tak rafinovaná, až sa málokedy stane, že by ju nejaký muž dokázal prekuknúť. A ak už k tomu dôjde, tak je príliš neskoro na to, aby sa dostal z osídiel jej lásky a starostlivo spriadaných sietí. Čoskoro bude jej obeťou, bez toho, aby vôbec o tom vedel.

Neraz navonok táto krehká bytosť neváha využiť svoje ženské zbrane, aby dostala svoj objekt presne tam, kde ho chce umiestniť. Niekedy jej nezáleží na tom, ako sa dotyčný cíti a pre svoje blaho je ochotná sa zapredať i samotnému pekelníkovi. Ona túži byť stredobodom pozornosti za každú cenu a nebráni sa akémukoľvek prostriedku, ktorý by jej dopomohol žiariť na výslní. Svojim prepracovaným postupom a vynaliezavou stratégiou dokáže zneškodniť akúkoľvek konkurenciu a práve preto by sa dalo povedať, že vie byť nebezpečná, nečitateľná, nepredvídateľná a neustále premenlivá.


Ženy sa túžia ostatným páčiť za každú cenu
I napriek tomu, že to zvyknú tak často zapierať, drvivú väčšinu vecí robia preto, aby sa páčili ostatným. Samozrejme je pre nich dôležité, aby sa cítili dobre, no na druhej strane sú v doslovnej extáze, keď majú možnosť na seba strhnúť pozornosť a vyslúžiť si obdivné pohľady zo všetkých strán. V skutočnosti si nevedia predstaviť, že by nikoho nezaujali natoľko, aby sa za nimi aspoň raz obzrel alebo sa na nich usmial. Je to pre nich rovnako nepredstaviteľné ako keby mali kráčať na javisku pred množstvom fotografov neupravené so strapatými vlasmi.

Ich všímavosť hraničí s inštinktom detektíva
Ich veľkou devízou je na rozdiel od mužov vlastnosť, ktorá im predurčuje mať nad vecami nadhľad kdekoľvek sa ocitnú. Ich pozornosť a vnímavosť je na oveľa vyššej frekvencii než mužská a tak sa málokedy stane, že by im čokoľvek uniklo. V každodennom živote používajú šiesty zmysel a dokážu si všimnúť aj to, čo je na prvý pohľad neviditeľné. V tomto sú výrazne pred mužmi, ktorí sa na veci pozerajú povrchne a nevenujú im tak intenzívnu pozornosť.

Zo svojich rivaliek si robia jablčnú polevu
Na prvý pohľad by vedeli vynachváliť druhú ženu, ktorá vyzerá skutočne fantasticky do samotných výšin, no realita je úplne opačná. Nakoľko sú si vedomé, že ich dotyčná dokáže ohroziť a má schopnosť stiahnuť všetku pozornosť na seba, tak na ňu potajme číhajú na každom kroku ako orol z výšky na lasicu. Cítia vlastnú bezmocnosť, ktorú dokážu vynikajúco kamuflažovať, až aj samé uveria, že ich komplimenty sú úprimné. No pravdou je, že v sebe živia neľútostnú a nemilosrdnú šelmu, ktorá neváha odstrániť zo svojho teritória akúkoľvek atraktívnejšiu korisť. A to bez váhania.

Vedia byť očarujúce, dokým sa im ustupuje

Ženy vedia neuveriteľne šikovne využívať svoju moc a pokiaľ ostatní skáču ako oni pískajú, tak sa z nich stanú krotké a spokojné osôbky. Avšak všetko sa zmení pri zistení, že už nedržia kormidlo vo svojich rukách a ich loď sa aj s celou zotročenou posádkou potápa. V tom okamihu sa menia na hysterické, zlostné a zákerné ženské, ktorým je úplne jedno, že spolu s nimí zahynie každý, kto sa im rozhodol čeliť. Každá žena by chcela mať navrch a je schopná urobiť preto všetko. A kto im nejakým spôsobom začne protirečiť, neraz sa stane ich životným nepriateľom.

Za cudným pohľadom sa skrývajú kurtizány
Takmer každá žena sa pri rozhovore na chúlostivú tému zvykne červenať a tváriť sa, ako keby jej niekto vysvetľoval kvantovú fyziku. Svoju živočíšnosť a túžbu po zakázanom dobrodružstve potláčajú, aby na nich nikto nemohol ukazovať prstom a obviňovať ich z narušenia morálky. Avšak nejednej žene na ramene sedí malá čertica, ktorá ju nabáda k akýmkoľvek nemravným a chtivým predstavám, ktoré nemajú nič spoločné s nevinnými očami, pohoršene roztvárajúcimi pri každej kontroverznej téme.

Majú v sebe jed, ktorý môže byť smrteľný

Ženy disponujú viacerými výhodami, ktoré vedia účinne využiť vždy, ak sa im to čo len trošku hodí. Doslova paralyzujú svoju obeť, ktorá sa im nakoniec poddá, pretože nenašla žiadnu účinnú zbraň na ich príťažlivosť. Zvyknú sa tváriť ako výstavné bábiky za výkladom a dokážu sa vžiť s každou emóciou. Majú široký sortiment vejárov rôznych ozdôb a farieb, ktoré môžu kedykoľvek použiť, aby sa stali tým, kým chcú byť. A nikto im to nevyčíta, pretože dokážu len jediným úsmevom každého protivníka zneškodniť bez toho, aby sa akokoľvek snažili.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára