piatok 6. marca 2020

Žiaria viac než reflektory na zábave ... vitajte medzi magormi ! (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Všade na svete sa ich niekoľko narodí, pričom už na prvý pohľad je každému jasné, že pred ním stojí nefalšovaný magor. Neraz v ľuďoch prebúdzajú kritiku , pretože podporujú všetky prvoplánové a poburujúce debaty. Práve kvôli ním sa často stáva, že aj dve znepriatelené susedky spolu zájdu na čaj, kde si dosýta vychutnajú ohováranie ľubovoľného druhu.

Veľmi dobre si uvedomujú, že priťahujú pohľady rovnako ako nektár včely, avšak im to vôbec neprekáža. Niekedy nastanú chvíle, kedy sa necítia práve naj komfortnejšie, pretože si myslia, že robia niečo nesprávne alebo zlé. Lenže čoskoro sa upokoja, nakoľko rýchlo pochopia, že ich intuícia ich neklame. A vtedy sú znova plní elánu a neváhajú urobiť niečo nezvyčajné, hoci pre nich úplne prirodzené.

Nie sú nenormálni, divní ani šialení, no ich túžba byť samými sebou predčí akúkoľvek klebetu či nevhodnú poznámku. Na svoje okolie pôsobia nesmierne hyperaktívne, výstredne až miestami uletene. No, oni iní byť ani nevedia a ak by aj mohli, tak nechcú, pretože cítia, že nikomu tým neubližujú. Nevidia dôvod sa meniť a jediné čo potrebujú je to, aby ich ostatní brali presne takých akí sú v skutočnosti. Prekypujúcich nápadmi, fantazmagorickými predstavami s večne pripravenou improvizáciou.


Ak sa vo vašej spoločnosti nachádza skutočný magor, veľmi ľahko to zistíte podľa nižšie uvedeného popisu

Často sa stáva, že ich ostatní nechápu
I keď sa snažia a pôsobia na ostatných milo či prívetivo, vždy sa nájde niekto v ich okolí, kto si z nich spraví trhací hárok. Nejakým spôsobom im tento typ človeka vadí a pri každej príležitosti mu to dávajú pocítiť, až v tomto človeku vyvolajú potrebu zmeniť sa na ,,normálneho." A pritom ,,postihnutý nespravodlivou výčitkou" netúži po ničom inom, len aby si mohol vyskúšať všetky odtiene dúhy a zistiť, ktorý z nich sa mu najviac hodí. A to mu celkom stačí k dokonalému šťastiu.

Vidia aj to, čo ostatní prehliadajú
Ak sa pred nimi nachádza nepopísaný list, sú schopní skúmať jeho farbu, štruktúru, kvalitu, vôňu, materiál a ďalšie možné detaily. Zatiaľ čo ostatní sa nad ním nijako nepozastavujú, títo ľudia si všímajú na všetkom okolo čoho sa nachádzajú aj najmenšie maličkosti. Jednoducho majú celkom iné videnie a potom často narážajú na prekážky, ktoré im sťažujú život. A vtedy sa nemôžu naplno z týchto novoobjavených poznaní tešiť zo srdca, pretože ich neustále sprevádzajú pocity viny. Oni cítia výčitky za to, za čo v skutočnosti ani nemôžu.

Majú potrebu všetko slovne opisovať
Zatiaľ čo väčšina sa k danej veci vyjadrí výstižne, stručne a nijako obsiahlo, tak menovaní disponujú širokou škálou slovnej zásoby, ktorú dokážu aplikovať na každý jav, vec alebo živú bytosť. Nie zriedka tým svojim známym, ktorí sa držia rovnako dlhého pravítka lezú totálne na nervy a preto majú veľakrát pocit, že sú v kolektíve odstrčení. No navzdory tomu je pre nich dôležité, aby dôkladne preskúmali celý svoj šatník, kým si vyberú len jeden druh oblečenia.

Zvyknú trpieť, ak je ich sen v rozpore s realitou
Títo malí pojašení, nespútaní a ničím neohraničení blázni milujú slobodu, všetko kreatívne a nekonvenčné. Majú nepolapiteľné sny a neraz ušľachtilé myšlienky, no ak narazia na skutočnosť, ktorú odmietnu prijať, tak v tom momente sa z mimoriadnych stromov plných plodov stávajú samotári v úzadí bez listov. Nemálo krát v živote bojujú sami so sebou, kým sa im podarí prijať to, čoho sú súčasťou. Reálny život im príde príliš krutý, neutešený, málo povznášajúci až niekedy doslovne chromý a tak sú presvedčení, že v ich svete sa im žije najlepšie. A preto sú ochotní ho brániť pred každým, kto by im ho chcel vziať.

Vedia útočiť, ak cítia, že sú v nevýhode
V bežnom živote patrí tento typ človeka medzi mimoriadne vnímavých, citlivých s dušou rozprávkovej postavičky, ale aj v ich živote nastávajú zlomy, kedy sa z nich stávajú vojaci, do ktorých z každej strany niekto strieľa. Hoci veľmi neradi, niekedy je potrebné, aby sa chopili zbraní a zneškodnili svojho protivníka, ktorý im šliape na chrbát. Inak je to pomerne mierumilovný, láskavý a príjemný človek, ktorý má len stále pocit, že musí proti niekomu alebo niečomu bojovať, pretože jeho duši sa nedostáva maximálny životný priestor.

Majú zvláštne účesy, oblečenie, uvažovanie, záľuby
Sú ako rieka, ktorá sa neustále mení, ako stromy, ktorým rastú nové listy alebo ako slnko, ktoré zapadá. Oni nepotrebujú byť rovnakí a ani takými byť nechcú. Je im jedno, že ich farba vlasov pripomína krídla pelikána alebo, že ich meno svieti na červenej listine, prípadne ak na ich ruke štrngá stovka náramkov. Jediné čo si vo svojom vnútri želajú je to, aby aj ostatní ukázali svoju skutočnú farbu! Oni už veľmi dobre vedia, že byť iným je krásne a úplne prirodzené. Nemajú dôvod sa toho báť a nepriamo vyzývajú tých ,,tichých", aby rozprestreli svoje krídla a oslobodili myseľ.

Neberte im ich hračky a nájdete v nich skvelých spoločníkov !
Milujú pocit žitia naplno, v hlave skrývajú množstvo chaotických ideí a často majú potrebu byť nápomocní. No, k tomu, aby sa cítili potrební, musia vedieť, že to čo robia má zmysel. V opačnom prípade sa vedia rýchlo pretransformovať, pretože oni rozhodne nechcú robiť niečo, v čom nevidia význam. Možno aj práve preto si vyslúžili pomenovanie ,,rebeli, buriči, voľnomyšlienkari." Nerobia to však preto, aby sa stali stredobodom pozornosti. Oni svietia ako lucerna v tmavej miestnosti aj bez akéhokoľvek úsilia. Nemusia sa pretvarovať, nemajú to v povahe, jednoducho žijú tak ako najlepšie vedia.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára