piatok 6. marca 2020

Ex-priateľ ako vreckové balenie sa vždy hodí (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Už je to nejaký ten piatok, kedy sme sa rozišli so svojim priateľom. Samé seba sme presviedčali o tom, že už žiadny iný muž do nášho života nevstúpi. Nevedeli sme si predstaviť, že raz nebude našou súčasťou. Už ani netušíme, prečo sme sa rozišli, no napriek tomu sa do starého vzťahu nechceme vracať. A keďže na obzore nie je žiadny nový objekt, tak v osamelosti stískame plyšového medveďa, ktorý je našim jediným večerným spoločníkom.

Na začiatku sme boli vo vzťahu skutočne šťastné. Vyhovovali nám podmienky, za akých sme fungovali so svojim priateľom a verili sme, že je to ten pravý. Nielen, že nás ako muž priťahoval, ale vedel nás podporiť, dokonale poznal naše túžby a neraz nás niečím príjemným prekvapil. Málokedy sme sa s ním nudili a bol to prakticky jeden z mala mužov, pri ktorom sme si vedeli predstaviť založiť rodinu!


Až nastal zlom a naša rozprávková predstava vyhasla ako vzbĺknutá sviečka. Už neexistovalo slovo ,,spolu" a naše cesty sa nenávratne oddelili. Náhle sme si začali vo vzťahu všímať veci, ktoré sme predtým prehliadali alebo im nevenovali pozornosť. Čochvíľa sme sa hádali už aj kvôli diaľkovému ovládaču alebo kvôli tomu, kto pôjde vyniesť smeti. Tolerancia a porozumenie sa nenávratne vytratili a my ste si už nevedeli prísť ani na meno. A tak sa stalo to, čo sme si predtým nevedeli ani len predstaviť. Nastal rozchod a z dvoch milujúcich polovičiek sa stali cudzie osoby.

Veľa žien sa po rozchode nevie hneď zaľúbiť do iného muža, resp. si to odmietajú pripustiť. Niektoré sú dokonca ochotné sa vrátiť k bývalému, pretože radšej budú s ním akoby mali zaspávať samé. A hoci sa hovorí, že by sme nemali dvakrát vstupovať do tej istej rieky, neraz sa práve bývalý priateľ môže stať balzamom na našu zranenú dušu. Aj keď paradoxne on môže za náš nekonečný žiaľ.

Vzájomne sa poznáme a vieme čo nám vyhovuje
Keď sa vrátime k bývalému priateľovi, tak nemusíme riešiť nový vzťah. Už nemáme čistý list. Niečo sme si spoločne prežili a môžeme na to voľne nadviazať. Dôkladne poznáme svoje potreby, túžby, nálady i telá. Vieme, čo nám vyhovuje, ale aj to, čo nás vytáča do nepríčetnosti. Otázka voľného stráveného času, bývania alebo návštevy do podnikov, je už dávno vyriešená a my sa môžeme tešiť zo svojej vzájomnej prítomnosti.

Hanblivosť pri bývalom je fikcia
Zatiaľ čo pred neznámym mužom pociťujeme rôzne formy komplexu z toho, či nemáme príliš široké pery alebo veľké boky, tak pri bývalom nás podobné záležitosti nemusia trápiť. On si nás už raz kvôli niečomu vybral, takže by sme sa zbytočne obávali, či sa mu skutočne páčime. Veľmi dobre vie ako vyzeráme, keď sa zvlečieme z tých parádnych šiat a keď našu holú pokožku rozžiari nočná lampa. Menejcennosť zo seba môžeme vložiť do šuplíku zabudnutia a plne sa oddať mužovi, ktorý bol do nás svojho času zbláznený.

Stávajú sa z nás amatérske veštkyne
Keďže už sme s ex-priateľom niečo prežili, tak vieme posúdiť bez vešteckej gule, čo bude nasledovať. Máme tú schopnosť odhadnúť, do akého podniku nás pozve, na aký výlet by nás rád zobral, čo od neho môžeme čakať v deň sviatku. V tom prípade nehrozí, že nám daruje niečo, čo zo srdca neznášame alebo nám vytkne vlastnosť, o ktorej sa neradi rozprávame. On totiž vie, ako si nás získať a čo naozaj chceme.

Prekvapenie nie je vylúčené
Nemálo žien si myslí, že muž, s ktorým už niečo objavili a o ktorom toho veľa vedia, ich nemôže ničím novým prekvapiť. Predsa len spolu prežili viac ako týždeň a tak už dokonale môžu odhadnúť, čo bude prebiehať. No i napriek tomu sa pokojne môže stať, že sa nás pokúsi náš bývalý očariť niečím výnimočným, pri čom sa nám podlomia kolená. Predsa len svojho času vedel, ako si nás môže omotať okolo prstu.

Milovanie s ním bude ako skladačka
Nevieme si spomenúť koľkokrát sme sa pred ním ocitli len vo Venušinej podobe, ale napriek tomu bol sex s ním jednou z vecí, ktorá nám úprimne počas rozchodu chýbali. A hoci pozná dokonale všetky naše tajné priania a presne vie, čo nás vie rozpáliť, tak i tak môže prísť s niečím staro novým, čo nás znova priláka na jeho mužnú hruď. Keďže my už máme postavený základ, tak môžeme postupne pridávať jednotlivé diely, ktoré nám dopomôžu k harmonickému súžitiu.

Mama, otec, kamarát ... všetci ho poznajú
Vrátenie k bývalému sa môže stať jednoduchou cestou k tomu, aby sme zbytočne nemuseli naháňať všetkých svojich najbližších, ktorým chceme nášho miláčika ukázať. Výhoda je v tom, že oni ho už poznajú a tak nám nebudú pokladať zvedavé otázky, na ktoré sa nám s takou nevôľou odpovedá. Je dosť možné, že ho poznajú aj naši kamaráti a známi, takže ani s nimi sa nemusíme zapodievať a zorganizovať zoznamovacie stretnutie.

Ak by to aj nevyšlo, nie je to prvý krát

V posteli nám to klape perfektne, ako za starých čias, ale akoby nám vo vzťahu s bývalým znova niečo chýbalo. To niečo, pre čo sme sa predtým rozišli a rozhodli sa pre vlastnú posteľ. No my už to môžeme brať s nadhľadom, pretože sme si už jeden rozchod, ak nie viac s ním zažili a tak nás tento ďalší nemôže zlomiť. Navyše sme do vzťahu s ním išli bez očakávaní a najmä preto, lebo sme boli lenivé si hľadať nové hniezdo. Predsa len v tom overenom sa býva jednoduchšie.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára