piatok 6. marca 2020

Mýty, ktoré kolujú o ženách, ktoré sú po 25 samé (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 

Každá žena, nech vyzerá akokoľvek, túži byť niekým milovaná. Tie, ktoré tvrdia, že to nie je pravda, klamú samé seba a presviedčajú sa o svojej nepravde. Ženy zvyknú všetko do detailov analyzovať Nad svojím výzorom vedia bedákať aj niekoľko hodín denne. A pokiaľ sú s ním spokojné, tak si nájdu ďalší ,,problém", ktorý treba riešiť. Či už je to priateľova ,,vymyslená" nevera, predražené šaty vo výklade, vytúžená destinácia pri mori. Vždy sa nájde dôvod, prečo sa žena rozhodne nariekať. A čím je žena dlhšie sama, bez partnera, tým sa jej depresie, zúfalstvo, pocit samoty alebo menejcennosti prejavujú. 

Rovnako ako existujú vtipy na blondínky, na policajtov, na veganov či metrosexuálov, tak kolujú rôzne humorné historky aj o ženách, ktoré sú v pozícií ,,čakateliek." To v preklade znamená, že nenašli svoju lásku a radšej zostali samé alebo sú už dlhšiu dobu bez stáleho partnera.


1. Žena bez partnera znamená požadovať nadpriemer!
Keď žena dovŕši určitý vek, tak sa od nej očakáva, že bude mať stabilnú prácu, kariérne vyrastie, bude so sebou maximálne spokojná, stihne precestovať celý svet a nájde si vážnu známosť. Žiadajú to od nej rodičia, starí rodičia, kamaráti, známi, kolegovia, susedia a množstvo ďalších ľudí. Lenže ten pravý nechodí a nechodí a tá žena nakoniec zostane sama bez priaznivej vyhliadky na budúcnosť v kruhu vlastnej rodiny. Automaticky každý zastane názor, že musí byť poriadne náročná, pretože inak nie je možné, aby si nikoho nenašla. Veď, ktorá žena by chcela zostať dobrovoľne v jej veku sama? Biologické hodiny neľútostne tikajú a ona nemá dôvod ostávať čiernou vdovou.

2. Žena bez partnera predstavuje mrzkú čarodejnicu!
Ak je nejaká žena aspoň trošku pekná a vyzerá k svetu, tak je vylúčené, aby zostávala sama. V opačnom prípade sa musí jednať o mimoriadne mrzkú ženu, o ktorú nikto nezavadí ani pohľadom, nie ešte, aby s ňou budoval nejaký vzťah! Taká žena musí byť aj poriadne zúfalá, nakoľko si je vedomá toho, že aspoň priemerný chlap si kvôli nej nenadvihne ani okuliare. Pravdepodobne sa bude jednať aj o poriadne hysterickú, neurotickú a večne nespokojnú ženu! Veď, keby čo len trošku bola normálna a príťažlivá, tak by už za ten čas stretla niekoho, kto bude rád pobývať po jej boku.

3.Žena bez partnera nemá predstavu o živote!
O tejto žene si cudzí pomyslia, že je určitým spôsobom nevyzretá, nepripravená na vážny vzťah alebo sama nevie čo v živote ešte chce! Môže mať už aj dvadsať sedem rokov, byť v niekoľkých dobročinných spolkoch, venovať sa umeniu, športovať, chodiť do práce, no napriek tomu v nej všetci vidia nevyzretú osobu! Keďže nemá partnera pozerajú na ňu ako na mimozemšťana, ktorý sa len nedávno dozvedel o tom, že deti nenosí bocian a ani víly.
-
4.Žena bez partnera musí byť určite lesba!
Konečne sa okoliu podarilo prísť na to, kde je klinček pribitý. Žena, ktorá nemala už dlho partnera musí byť určite na rovnaké pohlavie! Prečo by si inak odopierala rozkoš privodenú mužskými dotykmi? Keby bola v skutočnosti na mužov, tak by už za ten čas niekoho splašila a nestačilo by jej čítať len rozsiahly román.

5. Žena bez partnera sa jednoducho bojí vzťahu!
Nie je zriedkavou záležitosťou, že sa o tejto žene často hovorí, že má strach zo záväzkov. Sloboda a nezáväzný život je pre ňu oveľa výhodnejší, ako keby si mala na krk uviazať nejakého chlapa, s ktorým by sa polovicu svojho života otravovala. A záhada bermudského trojuholníka bola odborníkmi na vzťahy znova ,,vyriešená." Táto žena sa uspokojí sama so sebou, prípadne príležitostným flirtom, jednorazovou známosťou, no z vážneho vzťahu má nočnú moru!
-
6. Žena bez partnera je neprirodzene nezávislá!
Nepotrebuje muža pri oprave počítača, pri sledovaní hokeja, na večierku a ani keď sa chystá ísť do obchodu. Jednoducho ju muž obťažuje, otravuje a neznesie jeho blízkosť. Do nepríjemného stavu ju dostáva už len samotná predstava, že by jej mal niekto dýchať na krk a to neustále! Radšej si urobí všetko sama, aby si nemusela vypočuť ironické reči o tom, že určité veci dokáže urobiť len muž!

7. Žena bez partnera je feministka!
Je to jednoduché ako facka! Taká žena neznáša mužov! Nevie ich vystáť! Vadí jej ich prítomnosť a už len samotná existencia! Je zástankyňou samostatných žien, aj nazvaných emancipovaných a rozhodne nedopustí, aby ju nejaký muž komandoval alebo riadil. Zrejme v nej ešte pretrváva potreba sa pomstiť chlapom za to, že v minulosti ženy nemali rovnoprávnosť a boli na rozdiel od nich ochudobnené o vzdelanie, cestovanie, ale aj spoznávanie samotného života.

8. Žena bez partnera musí byť náboženská fanatička!
O takej žene sa hovorí, že je zasvätená Bohu! Bráni sa akémukoľvek vážnemu vzťahu, pretože ten by viedol k intímnostiam a ona chce byť pred nebeským pánom až do svadby nepoškvrnená! Je preto vylúčené, aby si našla dlhodobého partnera, pretože by si pred ním nemusela uchrániť svoju poctivosť a tým pádom by sprznila svoju vieru a svojho Boha. A preto sa radšej vyhýba príležitostiam nájsť si vážnu známosť!

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára