piatok 6. marca 2020

Vzťah sa farbí do purpurova .... krach je na ceste (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Chvíle, ktoré ste s vašou polovičkou prežili boli tie najkrajšie v živote. Nič sa nedokázalo vyrovnať tomu momentu, keď ste sa vzájomne dívali do očí, v ktorých sa zrkadlila láska, veľká sťa Eiffelová veža. To boli tie obdobia, ktoré by ste za nič na svete nechceli vymeniť. Avšak ako čas plynul, vaše city nečakane pohasli, vášeň neprirodzene ochladla a spoločné témy sú zúžili na maximálnu možnú mieru.

Teraz oproti vám sedí osoba, s ktorou vás už akoby nič nespájalo. Zo spoločného priestoru sa vytratil všetok smiech, radosť a bláznovstvo. Márne sa snažíte v mysli zaloviť spomienky na tie najšťastnejšie okamihy, vďaka ktorým ste uverili, že je možné aj lietať. Už zostalo tak málo vecí, na ktoré s láskou spomínate a ktoré vás dokážu urobiť skutočne šťastnými.
Keď prídete do bytu, čaká na vás socha v ľudskej podobe, ktorá sa na vás už ani nepozrie. Chlad a odmeraný postoj je to jediné čo pocítite, keď sa ocitnete v jej blízkosti. Už vás nikto neobjíma, nikto sa na vás neteší a ani vás nikto nečaká. Akoby ste v tom malom priestore zostali len sami a spoločnosť vám robili iba vlastné tiene.


Každý by sa tomu najradšej vyhol, pretože nikoho rozchod neteší, no v živote zvyknú nastať aj situácie, s ktorými nezvyknete rátať. A preto uvádzam niekoľko modelových situácií, pri ktorých by ste mali zbystriť pozornosť, pretože vo vašom vzťahu nie je niečo v poriadku.

Do dôvery sa zahryzli klamstvá
Predtým ste sa dokázali otvorene rozprávať o čomkoľvek a ani jeden z vás nemal pred tým druhým žiadne tajomstvá. No v súčasnej dobe namiesto dôvery prekvitajú skôr nezodpovedané otázky s červenými výkričníkmi. Plne si uvedomujete, že vám vaša polovička prestala veriť a vyhýbavo odpovedá na to, čo vás zaujíma. Vyhovára sa na nedostatok času, na únavu, na náročnú prácu a na všetky možné situácie len, aby ste nemali možnosť nazrieť do jej duše. Pri pokuse zistiť viac sa ku vám správa odmerane, miestami až arogantne, čo vo vás vyvoláva rôzne obavy.

Miesto smiechu zavládlo ticho
Ešte nedávno ste sa dokázali smiať na takmer každej veci, neustále ste sa doberali a mali ste pocit, že ste jeden pre druhého stvorení. Dlhé hodiny ste dokázali pri sebe sedieť a rozprávať sa o všetkom možnom i nemožnom. A teraz si sotva máte čo povedať, akoby ste spolu nič pekné neprežili a všetko čo bolo predtým, ste si len nahovárali. Náhle vás prepadá pocit, že nemáte jedinú spoločnú vec, ktorá by vás spájala. A to ťaživé ticho, kde nepadne jediné slovo vás doslovne ubíja každým dňom a vyčerpáva viac než beh na maratóne.

Život bez dotykov, bozkov, objatia
Zatiaľ čo predtým vás vaša polovička vždy ráno prekvapila nežným bozkom na čelo a nežným pohladením po líci, tak teraz vám nevenuje ani ten najmenší prejav náklonnosti. Správa sa ku vám ako k oblečeniu, ktoré sa rozhodne vytiahnuť pre špeciálnu príležitosť, inak si ho vôbec nevšíma. Chýbajú vám tie chvíle, kedy vám do ucha šepkala láskyplné slová a každým gestom dokazovala, ako jej na vás záleží. Veľmi by ste si to priali vrátiť späť, ale ona akoby to nechcela vidieť a bola imúnna voči vášmu jazyku.

Hádky v plnom prúde kvôli ničomu
Tvorili ste celkom idylický pár, ktorý sa málokedy škriepil a vždy každú situáciu riešil s prehľadom a v pokoji. Avšak tento stav už dávno neplatí a hádky sú vo vašom vzťahu tak časté, ako raňajky s maslovým chlebom. Najsmutnejšie na tom je to, že vy už ani netušíte, prečo sa hádate. Raz je to kvôli návšteve, inokedy pre nákup a potom zase pre nedostatok osobného priestoru.

Spoločne obývaný priestor je utrpením
Plný eufórií ste so svojou polovičkou plánovali spoločné bývanie, v ktorom si zriadite nábytok podľa svojich predstáv, kde budete spolu žiť v harmónií. Tak veľmi ste sa tešili, že sa z vás stane jedna bytosť, ktorá bude vašou druhou častou bytia. Je preto tak ťažké uveriť, že najväčšiu bolesť vám spôsobuje fakt, že ste nablízku človeku, ktorý bol pre vás len nedávno celým svetom. Už si pomaly neviete predstaviť, že by ste s ním obývali rovnaký priestor, keď medzi vami visí napätie, ktoré by sa dalo veľkosťou prirovnať Rímskemu impériu.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára