utorok 10. marca 2020

Kroťte baranov, ženy treba predovšetkým pochopiť ! (2018)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Žijeme v dobe, kedy majú muži ešte stále nad nami nadvládu. I napriek tomu, že stredoveké časy sú už dávno za zenitom, tak v našich utešovateľoch stále prežíva potreba nás ochraňovať, kontrolovať a komandovať. Nakoľko sme oveľa aktívnejšie a často temperamentnejšie než sú oni, tak sa im neraz zdá, že potrebujeme utiahnuť za povraz. Považujú sa za krotiteľov divokých šeliem a z nás sa snažia spraviť poslušné ovečky. Viacerí z nich ešte zastávajú zastarané metódy, pri ktorých sa musela žena svojmu mužovi podvoliť a podriadiť v akejkoľvek situácií.

Novodobé ženy sú však oveľa zručnejšie, šikovnejšie a vynaliezavejšie, takže neraz sa zaobídu aj bez mužskej pomoci. A práve preto sa nejeden muž pri takej žene cíti prehliadaný, nepoužiteľný, zbytočný alebo neužitočný. Akoby ich naša nezávislosť desila rovnako, ako zajaca líščia nora. V týchto prípadoch sa v plnej paráde predstaví ich neutíchajúce ego, ktoré si dokazuje, kto je skutočným pánom. To viaceré inteligentné a vnímavé ženy odradí a tak sa často stane, že im začne byť prítomnosť takéhoto muža príťažou. Ten muž môže vyzerať neodolateľne hoci aj ako Boh vojny, no i napriek tomu sa u ženy s otvorenou náručou nestretne.


Stále sa nájdu muži, ktorí bránia ženám sa rozvíjať a ich myšlienky sa snažia udržať na najnižšej hranici. Je to tak aj z toho dôvodu, že sa cítia byť tými ženami ohrození a majú obavy, že by ich také kreatívne ženy dokázali ľahko za niekoho vymeniť alebo niečím nahradiť. Často si neuvedomujú, že týmto spôsobom ich od seba len odlákajú ako jedovatý sprej komárov.

Zabudnite na stredovek, hlási sa dvadsiate prvé storočie!
Doba sa zase až tak veľmi nezmenila, keď si uvedomíme, že sú stále ženy podriadené mužom. Musíme dodržiavať akúsi formulku ženskosti, ktorá potvrdzuje už dávno neplatné pravidlo: ,,pôvabná, jemná, hrdá, citlivá, hanblivá, vznešená a skromná." Nájsť v dnešnej dobe takúto kombináciu u ženy je rovnako absurdné, ako sa usilovať oživiť vodného jaštera z dôb dinosaurov. Lenže i navzdory tomu, sú muži, ktorí si stále myslia, že autoritatívnym postojom a neprívetivým hlasom umlčia ženskú nespútanú náturu.

Pochovajte krehké dámy, privítajte bojovníčky
Evolúcia nášho rodu sa tisícročia formovala, pretvárala a zdokonaľovala. To, čo bolo kedysi považované za bežné, dnes už je len akýmsi nepodareným prežitkom. Preto nemá zmysel, aby niekto žil z histórie a dokonca sa ňou v súčasnej dobe aj snažil riadiť. Ponechajme vtedajší stud, strach a mravnosť dejinám a prestaňme sa tváriť zdesene pri pohľade na ženu, ktorá vie narábať s dýkou alebo je schopná zvládnuť jazdu na motorke. V súčasnosti sa už nenájde pomaly žena, ktorá by sedela iba pri krbe a vyšívala mužovi ornamenty na odev.

Túžime objavovať, spoznávať, ochutnávať a žiť !
Ženy bývajú mimoriadne zvedavé a sú schopné zájsť v honbe za tajným pokladom až na koniec sveta. V tomto smere nás muži zvyknú stále výrazne podceňovať, takže si neraz neuvedomujú naše vyspelé počínanie a vytrvalé hľadanie. Stále v nás vidia len plaché a vystrašené dievčatká, ktoré zdupkajú pri prvej prekážke alebo výzve. Lenže dnešné ženy sú podobné dračiciam, akurát za svoje ženské zbrane nepovažujú oheň, ale nefalšovanú vášeň a nepredstieraný sexappeal.

Ak chcete skrotiť ženu, tak jej prestrihnite vôdzku
Žena neraz pripomína neskrotnú pumu, ktorá je schopná zájsť až do toho najhlbšieho lesa, aby uspokojila svoje potreby a chute. Býva divoká, dravá, zmyselná a rozhodne netúži po tom, aby ju ulovil nejaký amatér, ktorý nevie narábať so skutočnou zbraňou. Táto žena je odvážna, nepoddajná, sebavedomá a nechýba jej tvorivá energia a šiesty zmysel. Veľmi ľahko rozlíši, či sa pod veľkým klobúkom skrýva skutočný lovec alebo iba jeho obeť. Ak sa žene odoprie voľný pohyb, začne sa cítiť stiesnene, neslobodne a vtedy sa bude pokúšať utiecť. Ak o ňu nechcete prísť, tak jej doprajte aj niečo viac, ako len almužnu voľnosti. Odovzdajte jej svoju plnú dôveru, pri ktorej sa bude môcť rozkvitnúť ako majestátna orchidea do celej krásy!

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára