piatok 6. marca 2020

Milý muž ... ak chceš dokonalú ženu, tak si ju nakresli (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Nejeden tvor z mužského pokolenia má pocit, že žena by mala pripomínať obrúsený diamant. Je neprípustné, aby mala nejakú odchýlku, kaz na kráse alebo aby jej niečo chýbalo. Ideálna kombinácia je, ak je žena dokonale upravená, odvážne odhalená a súčasne nadpriemerne inteligentná. Aspoň si taký muž myslí, že práve takáto žena by ho vedela urobiť skutočne šťastným a len pri takej žene by si vedel predstaviť vydržať dlhšie než pár prchavých nocí.

Pravdou je, že tento muž ani len netuší, čo naozaj chce, pretože pri prvom stretnutí s takouto ženou zbabelo utečie alebo sa zľakne pocitov, ktoré v ňom konkrétna dáma vyvoláva. Jeho predstava vytvorená o nej pôsobí oveľa jednoduchšie, než reálny stret s vysnívanou kráskou. Práve preto sa stáva, že sa nejeden muž zľakne takej ženy, ktorá uznáva tie správne hodnoty, potrpí si na tom, aby bola upravená a súčasne jej mozgové závity nie sú naplnené len značkou jej obľúbeného rúžu.


Realita má viacero podôb a muž je neustále skúšaný rôznymi lekciami, pri ktorých často zlyhá, pretože jeho zidealizovaná žena nemá možnosť uspokojiť jeho skutočné potreby a to hlavne z jedného dôvodu. Taká žena jednoducho neexistuje. A ak by sa aj našla, tak neexistuje muž, ktorý by sa jej dokázal vyrovnať. Pretože nikto nie je dokonalý.

Napriek tomu sa nájde vždy niekoľko hrdých mužov, ktorí sa ako moriaky začnú naparovať pred vábne pôsobiacou samičkou s úmyslom ju získať za každú cenu. Ich telo im našepkáva, že jej budú stačiť a že práve ona je tým pravým krmivom pre ich svaly. No, keď sa taký sebavedomý muž stretne s takýmto typom ženy, tak neraz jeho reakcia býva celkom iná než taká, akú by sám od seba očakával.

Výrazná atraktívnosť ženy mu zviaže ruky
Toľko nocí o nej sníval, tak často si ju predstavoval, tak veľmi ju túžil pritiahnuť do svojho života. A teraz tu pred ním stojí v celej svojej kráse a on sa zmôže len na to, že na ňu bez prestania zíza, ako keby videl pred sebou tvarohovú tortu. Čas, miesto, deň, všetko dokonale zapadá do jeho vízie a on má možnosť byť v blízkosti skutočne pozoruhodnej ženy. Je to hádam najkrajšia žena, akú on kedy pozval na rande, no tu nastáva problém. Na jeho pomery je až príliš príťažlivá. A takáto žena si určite môže vyberať zo stovky iných a určite sa okolo nej krúti každý chlap a s tým súvisí, že sa u nej žiadnej vernosti nedočká. Jeho šance sú márne, jeho snaha je zbytočná a toto stretnutie dopadne nakoniec fiaskom. A presne to sa stane.

Je viditeľne mladšia alebo staršia, nastáva veková bariéra
Teší sa z jej prítomnosti, nevie si už pomaly predstaviť byť bez nej, dokonca vyzerá aj dobre, no je tu háčik, pretože by mu mohla byť dcérou alebo mamou. Ako len budú môcť fungovať ako pár dlhodobo, keď je medzi nimi taký veľký priepastný rozdiel? Majú toľko spoločného, našli si rovnaké témy, neustále sa dokážu na niečom smiať a doberajú sa ako na začiatku vzťahu, no napriek tomu sa on stále cíti, že ten vek je veľkou prekážkou a buď má pocit, že je pedofil alebo, že v ňom okolie vidí zlatokopa. A veru ani jedna verzia mu práve nevonia a tak sa začne obzerať inde. Tá dokonalá žena niekde predsa musí byť!

Je krásna, múdra, no ale tromfne ho takmer vo všetkom
Pri pohľade na ňu by človek povedal, že má priemerné IQ a rozhodne nepatrí k ženám, ktoré by boli mimoriadne vzdelané alebo by sa mohli pýšiť mysľou génia. Veď ona nosí značkové oblečenie a jej kabelka ju stojí asi toľko, koľko jeho pobyt vo Wellnese, tak by ho ani vo sne nenapadlo, že bude tak inteligentná! Dokonca bystrejšia než on sám! Nech sa bavia o čomkoľvek, vždy má k tomu čo povedať a hoci jej vedomosti nie sú v každej oblasti brilantné, tak má určite väčší prehľad než on, čo mu začne časom jednoznačne vadiť. Zatieni ho na každej spoločenskej udalosti svojim umom, pričom vzhľadom sa mu dokonale vyrovná. Už nebude jediný, na koho sa budú upierať pohľady a všetko uznanie bude patriť tejto žene. A to on rozhodne nemôže dopustiť.

Príliš neskúsená na to, aby bola nakoniec žiadaná
Táto žena je skvelá! Nedotknutá, nevinná a naivná. Nebude vládnuť jeho egu a nemá dosah na jeho myslenie. A už vôbec mu nebude hovoriť čo má v posteli robiť! Ona ešte nie je znalá svojho tela a práve preto je ideálnou partnerkou pre neho. Nemusí si čítať zoznam všetkých mien, ktoré ju kedy mali možnosť okúsiť a nebude trpieť paranojou pri stretnutí s kolegom, kamarátom, susedom, či s ňou náhodou nespal. Zdá sa, že jej nič nechýba, no čím viac času s ňou trávi, tak zisťuje, že sa mu vlastne už nechce opakovať to, čo dokonale ovláda a predsa len by už pokračoval v tom, čo je pre neho príjemnejšie. Po drevo si môže ísť aj do hôr, na to nemusí s niekým chodiť.

Malo ju viac chlapov, než on tričiek za posledný týždeň
Tá žena je božská, má všetko čo má mať, nie je ani hlúpa, ani šeredná, iba jej minulosť je akosi pestrá! Keďže svoje telo začala spoznávať v útlom veku, tak je logické, že už mala nejaké tie početné úlovky vo svojej sieti! Takáto žena už presne vie čo chce, čo jej vyhovuje, čomu by sa rada vyhla, čo ju nedokáže uspokojiť a čo jej práve naopak spôsobuje nadpozemskú rozkoš. Avšak muž v jej spoločnosti prejavuje známky nespokojnosti, pretože začne uvažovať nad tým, s kým sa ešte nevyspala. Možno spala aj s jeho šéfom, ktorý s ním minule sedel na pive a usmieval sa na neho ako v rozprávke Včielka mája na Vilka. A on je možno päťnásobný paroháč a ani o tom nevie! Žiaľ, ani táto žena nie je dámou jeho srdca .... no ani potrebným útočiskom pre jeho nespútaného bojovníka v nohaviciach.

Hľadáš stále dokonalosť? Prelistuj si radšej komiks!

Dokonalosť hľadajú len tí ľudia, ktorí sú samí nedokonalí! Ak patríš medzi nich, tak neočakávaj od ženy, že bude ideálnym štetcom pre tvoje nepopísané plátno, pretože sa horko sklameš. Práve nedokonalosť robí vecí pôvabnými a jedinečnými. Ak máš tú ženu skutočne rád, tak ju prijmeš aj s jej drobnými chybami a nebudeš v nej chcieť vidieť porcelánovú bábiku za výkladom. Žena nemusí byť unikátna ako pávie perie, môže mať strapaté vlasy, pehy na lícach, nejakých tých pár kíl najviac, ale dokáže ťa možno milovať väčšmi než nejaká vyparádená slečna na plagáte, od ktorej nevieš odtrhnúť zrak! Pamätaj, že skutočná žena je dokonalá vo svojej podstate a nedokonalé prvky z nej robia dokonalú bytosť!

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára