utorok 10. marca 2020

Hodnota ženy sa neudáva podľa aktuálneho stavu (2018)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Určite aj vy poznáte ten pocit, keď sa v snahe o stretnutie so svojimi kamarátkami dozviete, že oni už trávia čas so svojou milovanou polovičkou. Vtedy, vás prepadne akási neviditeľná depresia, pretože vašim najväčším miláčikom je plyšový medveď alebo jednorožec. Napadá vás tisíc dôvodov, prečo by mali vaše prázdne a osamelé dni dopadnúť totálnym fiaskom. Predtým vás predstava na večer pri dobrom filme napĺňala radosťou, no teraz sa cítite, ako keby vás niekto nútil vypiť tequillu bez citrónu. Vaše knihy už slúžia len na zbieranie prachu a vašu náladu už nezlepšia ani chutné hranolky s ľadovou colou. Je tak málo dôvodov, pre ktoré sa dokážete tešiť z prežitých chvíľ v opustenom byte.

Táto situácia sa cyklicky opakuje, pretože vaše najbližšie priateľky už všetky niekoho splašili a vám sa stále zdá, že ten ,,čierny princ" jednoducho neprichádza. Márne obraciate stránky telefónneho zoznamu vo svojom diári, pretože polovica žien je v ňom už dávno mamičkami, šťastnými manželkami, prípadne uspokojenými milenkami. Už dlho ste nikoho nemali a niekedy máte pocit, že už sa to nikdy nezmení. Nepridáva vám na pozitívnom myslení ani vaše okolie, ktoré do vás neustále dotiera a hľadá dôvody, prečo vchádzate cez dvere vždy sama.


Čas sa stal niečím, čo už dávno nevnímate, pretože vy už ani samé neviete, koľko ho už uplynulo, odkedy ste boli na romantickej večeri alebo kedy vám susedia búchali do stropu, aby ste krotili počas nočného pokoja svoje temperamentné vášne. Už vám prestalo záležať na tom, čo si kto o vás myslí a každého by ste najradšej poslali do ríše, kde slnko nevychádza. Nakoniec si predsa len ako Jana z Arku odtrpíte úsmevné pohľady a neprajné poznámky na vašu osobu a navonok sa tvárite, že ste hrdinka z komiksov, ktorá chodí v mačacom kostýme. Nikto ani len netuší, ako sa cítite, keď sa otočíte na päte a zmiznete známym z dohľadu.

Veľmi dobre viete, že je fantastické byť ženou a má to toľko výhod, lenže napriek tomu sa stretávate s opakovanou depresiou, pretože vám chýba niekto, komu by ste mohli ukázať to, aká ste fantastická. A to vás do istej miery dokáže poriadne vyviesť z rovnováhy. Odkedy sa musíte pasovať s rolou nechcenej ženy, tak máte pocit, že sa všetko vo vašom živote začalo sypať ako figúrky na šachovnici. Zbytočne hľadáte zmysel vo svojom živote, keď sa každé ráno prebúdzate v prázdnej posteli, kde niet ani len štipka po vôni príťažlivej kolínskej.
Sú dni, kedy máte pocit, že by ste mohli konkurovať princeznej Fione zo Shreka a je pre vás ťažké sa cítiť sebavedomo a žensky. Hoci ste boli vždy rozumné ženy, tak už vás niekedy aj napadá, že ste prekliate a ježibaby, ktoré ponúkajú nevinným dievčatám otrávené jablko, skutočne existujú. Vôbec netušíte, akým smerom ubrať svoj život, pretože už ste zabudli naozaj žiť.

Z tejto stravujúcej agónie, ktorá prináša len frustráciu a melancholické stavy vás môže dostať to, že si uvedomíte, že ste nádherné bytosti, ktoré si zaslúžia lásku a ktoré sa nemusia báť stáť pred zrkadlom. Je úplne nepodstatné, čí máte dokonalý účes, prekrásnu tvár, skvelé krivky a úžasnú manikúru. Ste jedinečné presne také, aké ste bez toho, aby ste uvažovali nad nejakými drastickými skrášľovacími procedúrami. To, že momentálne nemáte muža, po ktorom by ste túžili alebo ktorý by vám pripadal vhodný adept na zblíženie, ešte neznamená, že sa musíte ísť verejne nahlásiť do Škótska ako príšera z Jazera. Jednoducho ste nenatrafili na tú pravú polovičku pre vás, ktorá by stála za to, aby ste jej venovali časť svojho kráľovstva a svojho srdca.

Dôležité je, aby ste neprestali veriť, že taký muž pre vás niekde existuje. Možno ho nenájdete za týždeň, za mesiac a možno ani za rok. A je dosť možné, že sa načakáte rovnako dlho ako Šípová Ruženka, ktorá prespala sto rokov, kým ju zachránil udatný princ. Najdôležitejšie je to, aby ste uverili, že je niekto prichystaný práve pre vás. Zrejme ho nedostanete s veľkou červenou mašľou v darčekovom balení, ale isté je, že sa raz objaví práve pred vami a vy budete okamžite vedieť, že je to on.

Nehľadajte v chlapovi jadrovú fyziku

Určite je prirodzené, že vás ničí vedomie, ak vás objíma neviditeľný duch namiesto skutočného muža, lenže i napriek tomu by ste v tom nemali hľadať nejakú živelnú katastrofu. Žena patrila vždy k mužovi, tak to už bolo odnepamäti a od veky vekov a to sa v dnešnej dobe zatiaľ nezmenilo. Skôr či neskôr sa každá z vás začne zamýšľať nad tým, prečo je stále sama a bez partnera. No netreba zase tomu prikladať až tak veľkú váhu, nakoľko sa skutočne jedná len o praobyčajnú chémiu. Áno, pocit blízkosti pri inej osobe je veľmi dôležitý, ale najväčšiu rolu v tom vždy zohrávajú nielen sympatie, ale taktiež príťažlivosť. Dvaja ľudia sa musia priťahovať, inak nie je možné, aby medzi nimi bolo čosi viac ako je obyčajné priateľstvo. Lenže mužov je len o niečo menej než žien, takže môžete si byť isté, že ten váš sa istotne raz objaví.

Nestavajte svoju prítomnosť len na mužskom dvojnožcovi

Hoci je dôležité, aby ste našli svoju druhú polovičku, netreba hneď upadať na duchu, ak náhodou na stanici, ktorá vám má dodať zásielku ,,s mužom s ideálnymi mierami" budete stáť trošku dlhšie. Čas bol vždy len relatívny pojem, takže mu vôbec netreba pripisovať tak veľký význam. Je v živote predsa toľko vecí, ktorými sa môžete zaoberať aj bez toho, aby ste každý deň po príchode domov z práce ohrievali mužovi večeru. Možno ste na niektoré aktivity, ktoré ste predtým milovali a vyhľadávali, celkom zanevreli, no nikdy nie je neskoro na to, aby ste zmenili svoj prístup. Oprášiť staré záľuby nie je na škodu a môžete vďaka ním do života dostať nový impulz.

Nepodceňujte lásku k svojim záľubám a aktivitám

Nebolo to tak dávno, čo ste si spomenuli na to, aké ste boli výborné na tanečnej, ako prekrásne ste vedeli maľovať, prípadne ako radi ste cestovali po svete. No, odkedy ste len samé so sebou, uzavreli ste sa pred svetom a na svoje koníčky už nemáte takmer vôbec čas alebo chuť. Ste presvedčené, že ak aj by ste si čas našli, tak vám to neprinesie vytúženého muža. To môže byť síce pravda, no trúchlenie do vankúša a odmietanie každej akcie, kde sa s niekým môžete zoznámiť vám taktiež nič pozitívne nedá a napriek tomu týmto zvykom neraz prepadáte. Je to do istej miery smutné, pretože nie je využitý váš potenciál a tým čakaním sa nemôže vyriešiť ani otázka možného vzťahu. Jednoducho treba ísť do toho, bez ohľadu na to, aký to prinesie výsledok.

Vašu hodnotu neudáva žiadny muž

Určite vám predtým napadlo, že od toho, či máte nejakého partnera sa určuje vaša osobná veľkosť. Možno týmto vyjadrením sklamem vaše očakávania, no pravdou je, že žiadny muž na svete nemôže zmeniť váš pôvod. Všetko je to o vás a vo vás a pokiaľ dopustíte, aby vás ovládal a pretváral nejaký muž, tak prídete o možnosť si budovať svoj vlastný život. Aj keby s vami bol samotný sultán zo Saudskej Arábie, tak ani ten by z vás bez sobáša nespravil ctihodnú manželku. Bez toho, či trávite čas s opačným pohlavím, tak sa nič nemení na tom, že sa ráno zobudíte ako tá istá žena, ktorou ste boli predtým.

Buďte pochabé, veselé, koketné, čarovné a všetko čo chcete byť... najmä samé sebou !

Ste ženy, jedinečné bytosti, osobité, šarmantné, sebavedomé a hodné akéhokoľvek muža. Máte v sebe všetko čo môžete chcieť a o čo môžete žiadať. Neustále si opakujte, že máte právo získať to najlepšie a že ste rovnocenné než ktokoľvek iný. Užívajte si ten pocit, že vyzeráte atraktívne, keď poodhalíte nohy v minisukni alebo keď zvýrazníte svoju ženskosť odhaleným živôtikom. Máte toľko mimoriadnych kvalít, ktoré vôbec nikomu nemusíte dokazovať. Buďte samé sebou, nech už máte akúkoľvek tvár či postavu a nemeňte sa kvôli mužom, ktorí vedia byť nestáli ako sťahovavé vtáky. Zlatého kolibríka v klietke neudržíte tým, že mu zamknete klietku, ale tým, že mu ukážete, že k sebe patríte, aj keď ho pustíte na slobodu.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára