piatok 6. marca 2020

Ten pravý neprišiel ... (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Je to horší pocit, ako keď si zabudnete prelakovať nechty a do práce idete s ošúpaným lakom! Dokonca je to ešte horšie, ako keď v supermarkete nenájdete svoju veľkosť trička obľúbenej značky! So zovretými perami sledujete statusy vašich drahých kamarátok, ktoré sú už dávno šťastne zadané, niekoľko rokov vydaté a po záhrade im behá niekoľko živých ratolestí! Vy ste čakali na toho pravého, ale on sa nedostavil! A už všetky vaše známe majú dávno za tým, ale vy ešte nie! A to už dávno nemáte dvadsať!

Miesto toho, aby vaše telo zohrievala mužná hruď sa ku vám tisne plyšový macík, ktorého máte ešte radšej ako váš obľúbený seriál. Keď pozeráte romantickú komédiu, tak závidíte hlavnej hrdinke to nekonečné šťastie, ktoré prežíva a po chvíli sa začnete cítiť mrzuto a nepríjemne. Aj pri čítaní knihy vám neraz chýba vaša druhá polovička. Rovnako ako biela čokoláda sa dopĺňa s tmavou, aj vy si prajete spoznať niekoho, kto sa ku vám bude dokonale hodiť a vyplní to prázdno, ktoré cítite.

Lenže váš milovaný neprišiel a vy darmo vyzeráte z okna, či sa ním nestane nejaký váš zabudnutý sused alebo nebodaj náhodný psičkár, ktorý krúži okolo vašej bytovky už dlhší čas! Je viacero dôvodov, prečo sa muž určený pre vás nedostavil ku vaším dverám a nezovrel vás vo vrúcnom náručí.


Netušil o vašej existencii
Božie mlyny sú nevyspytateľné a nepredvídateľné. Toho pravého môžete stretnúť prakticky kdekoľvek. Môže ním byť pokojne brat vášho najlepšieho kamaráta alebo človek, s ktorým ste sa ocitli na výberovom konaní, no nie je vylúčené, že ním môže byť aj osoba, ktorú ste len minuli. Jednoducho ste nevedeli, že je vo vašej blízkosti a preto ste tomu nevenovali žiadnu pozornosť. Ale on bol celý ten čas niekde pri vás, len ste si ho jednoducho nevšímali alebo ho nevnímali. A teraz by ste ho už len márne hľadali alebo zisťovali jeho meno či priezvisko na facebooku. Jednoducho ste zmeškali svoj vlak a s tým už nič neurobíte. Možno sa vaše cesty stretnú opäť a vy budete lepšie pripravená.

Nepoužili ste správne slová, aby o vás vedel
Stáva sa a nie zriedkavo, že sa v našom živote objaví niekto, pri kom zahoríme nejakým vzplanutím, ale z nejakého dôvodu nedáme dotyčnému najavo, že nás zaujíma. Tajne po ňom pokukujeme, pýtame sa na neho jeho známych, priateľov, ale osobne jemu sa nevyznáme z toho, čo cítime. A vtedy o nás dotyčný ani netuší, takže sa k tomu nemôže vyjadriť. A my márne čakáme na to, kým nám pošle pohľadnicu alebo dá do schránky tulipán previazaný srdiečkom na šnúrke. V čase, keď sme si mali vyliať svoje srdce dokorán, sme to neurobili a tak nám zostali len oči pre neutíchajúci plač. Aj tu je možnosť, že dotyčného môžete ešte niekde stretnúť, ale už nie je isté, či ho bude zaujímať čo ste mu vlastne pred rokmi chceli povedať.

Váš ex-priateľ zostal znova len bývalým
Zahoreli ste opäť znovu nehynúcou láskou voči svojmu bývalému priateľovi. Náhle ste si spomenuli na to, ako vám pri ňom bolo dobre, ako ste sa spolu nasmiali, čo všetko ste spoločne prežili, kde všade ste vycestovali, kde všade ste sa milovali a teraz vám to začalo chýbať. A tak ho znova vyhľadáte! Uveríte tomu, že je presne tým pravým, po akom ste túžili. A dáte mu opäť šancu a možnosť vstúpiť do vášho života. Sústredíte do neho svoju energiu, venujete mu všetok čas, plne ste mu oddaná, naslúchate jeho potrebám a ste otvorená jeho túžbam. A vtedy sa horko sklamete. Už to nie je to, čo bývalo na začiatku vášho vzťahu. Chceli ste v ňom vidieť niekoho kým nie je a to zapríčinilo, že ste v ňom opäť objavili vytúženého partnera. Lenže ste sa mýlili. A všetku tu pozornosť ste si namýšľali a zjednodušovali ste situáciu. Báli ste sa nového a neznámeho a tak ste venovali energiu na to, čo už poznáte. Avšak ak už raz pred niekým zatvoríte dvere, nie je dôvod ich opäť otvárať.

Hľadali ste viac len v krátkodobej známosti
Bol jedným slovom božský! Mužný! Príťažlivý! Skúsený! Sebavedomý! Odvážny! Urastený! A vy v tom lietate až po uši, pretože ste zahoreli takou vášňou, akú ste cítili ešte na strednej škole k vašej prvej známosti. A teraz ho máte na dosah a hoci ste staršia, vôbec vám to neubralo na apetíte a potrebe cítiť to čo pred rokmi. Strmhlav sa vrháte do ľúbostného romániku s mužom, ktorý vás nesmierne priťahuje a ku ktorému horíte plameňom. Je pre vás gréckym Bohom a vy sa červenáte už len pri pomyslení na to, ako vás bozkáva. A stačí jedna noc, aby ste uverili, že ste našli toho pravého! A potom príde to trpké sklamanie. Z jeho strany to nie je o citoch, ani o láske, ale iba o dobrodružstve a po okúsení zakázaného ovocia. Skutočne zakázaného? Veď váš záujem o neho bol zrejmý a okatý! Ponúkali ste sa mu ako keď zlá macocha ponúkala nevinnej Snehulienke otrávené jablko. Avšak život nie je rozprávka a vy horko ľutujete túto skúsenosť. Síce ste zažili slasť, o akej píšu často autorky krásnej beletrie, ale po nej nastalo vytriezvenie a vám chýba dúšok poháru zo skutočnej lásky!

O tridsať rokov starší muž bol tou správnou voľbou
Je o dosť starší, vyzretejší, zodpovednejší, chápavejší, ústretovejší. Má všetko čo má muž mať. Už vie čo od života chce dostať a aj o to nie je vystrašený bojovať. Priamo vám hovorí, čo si myslí, nemá problém vám čokoľvek navrhnúť a nehanbí sa za vás pred jeho priateľmi! Vystavuje vás všade ako vzácny klenot a dáva vám najavo svoju úctu a záujem. A s takým mužom po boku musí byť radosť žiť! Pokiaľ nezistíte, že ste v jeho rukách boli len krásnou bábikou, ktorej vyberal šaty podľa svojho gusta a v skutočnosti vás ostatným predkladal ako lahodnú delikatesu. A už nezáležalo na tom, že býva v priestrannom dome a pred jeho záhradou parkuje strieborna limuzína. Ani v ňom ste nakoniec nespoznali toho pravého

Mladý zajačik je náplasťou na bolesť
Dnes je to predsa moderné a trendové. Každá druhá má aj o pätnásť rokov mladšieho partnera od seba! Dokonca ho mávajú aj známe osobnosti a vôbec im neprekáža, že by svojim partnerom mohli byť matkami. Funguje im to dokonale a vy ste zatúžili po niečom podobnom. Mladunký a svieži muž do vášho života môže priniesť príjemný vietor a vy pri ňom získate to čo potrebujete! Minimálne sa budete cítiť mladšie. A môžete sa s ním pochváliť všetkým svojim kamarátkam, ktoré vám budú v tichosti závidieť! Avšak i mladosť má svoje nevýhody a mladý žrebec sa po čase začne obšmietať po vašich mladších susedkách, nebodaj po vašej vlastnej dcére! Predsa len už nie ste najmladšia a dávno nie študentkou. A mladý bujak zistí, že pružnejšia pokožka ho vie viac vzrušiť ako tá vaša časom poznačená.

Zasnívaný umelec vylieči každé srdce
Tak ste našli svojho princa! Píše poéziu! Je pozorný! Jemný! Číta z vás ako z otvorenej knihy! Vie hovoriť vašou rečou a neustále vám predkladá dôkazy o láske! Je tak dokonalý a jemný! Sladký ako cukrová vata, ktorej sa neviete nabažiť! Avšak i umenie má svoju tienistú stránku. Viac času venuje písaniu ako vám. Zaujíma ho, ako napísal príbeh, ale nezáleží mu na tom, aký ste mali deň v práci. Je mu jedno, čo sa s vami deje, pretože on žije len pre písanie a tvorbu. Navyše po čase zistíte, že jeho fiktívne múzy sú v skutočnosti žiadané milenky, ktoré s ním neraz zdieľali jednu posteľ. A už vám ani on nepríde tak fantastický! Jeho rýmy sú pre neho všetkým a nemá problém nimi obdarovať aj ostatné krásne dámy!

Váš najlepší kamarát pozná každý váš detail
Ten pravý sa neukázal a vy ste vyskúšali všetko. A napokon ste si uvedomili, že ho celý čas máte pred nosom! Je ním váš dlhoročný a charizmatický kamarát, ktorému ste sa mohli niekedy páčiť, ale vy ste mu nedali možnosť vžiť sa do inej role! A náhle ste zistili, že vám pri ňom silnejšie tlčie srdce a vy zbadáte, aký je to pekný muž! A začať si niečo s kamarátom je úplne iná káva, pretože ten človek vás pozná rovnako dobre ako svoju veľkosť nohavíc a presne vie, čo vám má povedať, aby ste sa cítili dobre. Je tu vždy pre vás, keď je vám na nič alebo keď sa vám už nechce ani žiť. Vždy vás vypočuje a podporí a za žiadnych okolností nechce, aby ste sa trápili. Neznesie pohľad na vaše slzy a je smutný pri pomyslení, že ste nešťastná. On je určite tým pravým! Má všetko čo ste u muža hľadali. Avšak po čase sa ukáže, že o vás vie až príliš veľa a stratí sa medzi vami akási tajomnosť a intimita. Už vám nie je vzácny, pretože ho vidíte každý deň. Máte spoločných kamarátov, všetci o vás všetko vedia a navzájom sa poznáte. Vie kedy máte narodeniny, kedy máte mať plodné dni a aj kedy si máte isť kúpiť spodné prádlo! A náhle prídete na to, že už nie je čo nové objavovať, pretože všetko bolo objavené.

Kde, ale potom hľadať toho pravého?
Bude to možno znieť pateticky ako fráza z nejakého prvoplánového časopisu, ale najlepšie je, keď človek prestane vnímať to, že mu niečo chýba. Jednoducho nebude hľadať, tým to nebude negovať a ten pravý sa čoskoro v jeho živote objaví. Ak človek vysiela vlny ,,Nemám spriaznenú dušu, nenašla som svojho partnera, nemôžem byť s partnerom, ktorého milujem, neprišiel muž, ktorý by sa ku mne hodil ..." tak len bráni tomu, aby do jeho života ten pravý partner vkročil.

Takže milé ženy, ak ste ho ešte nenašli nezúfajte. Možno vás už čoskoro obdarí kyticou rúži alebo vám pošle tajomný odkaz.

Foto: Kyria Photography (Fcb) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára