piatok 6. marca 2020

Zabudnite na kríže, cesnak alebo svätenú vodu ... toto každého dokonale odplaší (2017)

Foto: Kyria Photography (Fcb) 
Určite sa aj vám niekedy stalo, že by ste sa najradšej vyhli niečej prítomnosti. Každý deň ste tomu človeku opakovali, že sa s ním nechcete stretnúť alebo, že nevidíte zmysel v tom, aby ste si ďalej písali. Lenže po každé ste mali pocit, že to hovoríte kamennej soche, pretože sa vaša snaha o prerušenie kontaktu míňala účinkom. Boli chvíle, kedy ste sa cítili až hlúpo, lebo tá druhá strana nevedela vôbec pochopiť, že nie je stredom vášho vesmíru a nie je to prvá osoba, ktorá vás napadne, ak sa ráno prebudíte. Sprevádzali vás nepríjemné pocity, ktoré hraničili až s miernou frustráciou.

Ako keby na ňu neplatili žiadne slušné slová a inteligentné odmietnutie nebrala vôbec na vedomie. A vtedy vaša myseľ začala pracovať na plné obrátky a vás v tom momente napadali rôzne scenáre, ako by ste ju zo svojho života dokonale odstránili. Ale keďže nie ste zlá čarodejnica v rozprávke o Šípkovej Ruženke a nemáte doma kolovrátok, tak ste si museli počínať oveľa rafinovanejšie, až ste niekedy mali pocit, že ste prišli o rozum. Zatiaľ sa vám ho podarilo zachovať, ale dokedy? Tlak na vašu osobu sa stupňoval a ten človek vlastnil nielen vaše telefónne číslo, ale aj vašu adresu domov! Dokonca poznal niekoho, s kým ste trávili alebo trávite vonku čas. Už bolo neskoro bedákať nad tým, prečo ste neboli ostražitejší a po prvom virtuálnom zamávaní ste boli ochotný dotyčného pozvať na deci vína priamo ku vám. Vy ste museli riešiť vážny problém a práve tu a teraz!



Keď som pred pár rokmi spoznala jedného otravného chalana, tak som už po pár písmenkách zistila, že si nebudeme mať dlho čo povedať. Lenže on bol mnou akoby posadnutý a trval na tom, aby sme sa stretli a to za každú cenu. Ako tvrdohlavý býk sa postavil do stredu arény a odmietol sa vzdať dokým si nezrovná sily s udatným a odvážnym toreadorom. V jeho prípade bol tým protivníkom môj odpor, no ani to ho nezlomilo a ďalej na mňa naliehal. A vtedy som sa rozhodla, že sa pričiním o to, aby si už nevedel vybaviť ani moje krstné meno, nie to tvár!

Urobte na fotografii zo seba niekoho celkom iného!
Ako sa hovorí, že oči sú zrkadlom duše, tak cez snímku na obrázku môžete vidieť človeku až na dno žalúdka. Iba mu poskytnete celkom inú realitu, akú by očakával. Dnes existuje množstvo grafických editorov či už na internete alebo dokonca v mobilnej aplikácií, kde skutočne zo seba máte možnosť spraviť aj samotnú cisárovnú. Stačí len trošku venovať čas úprave a premyslieť si postup. V prípade, ak zo seba urobíte Babu Jagu z Mrázika, tak je dosť možné, že stratí dotyčný i ten najmenší záujem. Najmä, ak sa jedná o človeka, ktorý si potrpí na vzhľad a ten je pre neho prioritný. Taktiež môžete svoju fotografiu vyšperkovať do neprirodzených rozmerov, len v tom prípade musíte byť pripravený na to, že sa svojho neodbytného ctiteľa nezbavíte!

Navrhnite tie najtragikomickejšie možnosti na ,,ideálne rande."
Nečakajte na to, kým vám osoba na druhej strane navrhne romantickú večeru pod hviezdami alebo ak vám rovno oznámi, že sa s vami chystá na film, ktorý ste túžili tak dlho vidieť! Chyťte príležitosť za pačesy a prevezmite iniciatívu! Navrhnite jej, že by ste si mohli urobiť romantiku pri smetných košoch, ktoré spoločne podpálite alebo, že by ste si mohli dať na hlavu banánové šupky alebo, že by ste mohli chodiť po ulici s gumenou kačičkou v ruke. Čím to stretnutie bude bizarnejšie, tým bude väčšia príležitosť striasť sa nechceného bremena z chrbta. A vôbec nemusíte mať kvôli tomu výčitky, pretože vy pravdu poznáte.

Nedržte sa jednej témy, vyskáčte sa ako dieťa na švihadle
Keď sa tej osobe, ktorú tak veľmi nechcete poznať už podarí vás vytiahnuť na to prekliate stretnutie, tak je už len na vás, čím sa vám ju podarí vytlačiť zo svojho života. Máte pocit, že nič z toho, čo ste spravili nezabralo, tak nemáte inú možnosť a musíte použiť ďalšiu stratégiu. Hovorte scestne, skáčte jej do reči, začnite tému o potope Titaniku a hneď potom skúste hovoriť o tom, že neviete vystáť chuť póru. Buďte ako chameleón, ktorý stále hádže na svojej koži inú farbu! Po stretnutí s vami už zabudne aj na to, ako sa volá ona, nie ešte vy! Čím viac ju dopletiete, tým skôr od vás zuteká.

Nesprávajte sa civilizovane, dajte voľnosť svojim pudom
Pred stretnutím s vami vyhlásila, že ste hádam ten najcivilizovanejší človek, akého kedy zažila. Nedoprajte jej ten triumf a radosť z víťazstva! Poriadne jej pozametajte v živote, aby si nevedela spomenúť ani na to, kde ma uložené doklady. Nemusíte byť hrubý, vulgárny, ale rozhodne nešetrite nemiestnymi poznámkami, svojim ostrovtipom a svojou detinskosťou. Ak budete skutočne bezradný, môžete jej začať rozprávať o tom, čo nerada počúva a netajiť sa tým, ako to vy milujete! Určite ju nepresvedčíte o tom, ako jej je pri vás príjemne a ako skvelo sa s ňou cítite, keď jej začnete robiť napriek.

Nech je jazyk vašou najsilnejšou zbraňou
Ak nepatríte k tým najvýraznejším rečníkom, tak i napriek tomu si môžete vychutnať svoju sladkú pomstu. A to jediné čo musíte urobiť je rozprávať aj keď úplne o ničom. Všímajte si detaily, komentujte každú nepodstatnú vec, na ktorú narazíte pohľadom a v pokoji sa môžete pustiť aj do toho čo hovorí ona. Buďte ako parný valec, ktorého nič nezastaví a zomelie všetko, čo mu príde do cesty! Po chvíle aktívneho monológu vám bude mať chuť dotyčný strčiť do úst mrkvu alebo vás rovno vykáže zo stola.

Text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára